button homepage button info bedrijf button info theorie button info doelgroep button info boeken button info zintuiglijk materiaal button info agenda button interessante links button contactgegevens
button boeken rodie button boeken sientje button boeken mister chewy button boeken zintuigenboxen get the english text
 
Belevingsverhalen

Onze belevingsverhalen zijn boeken voor kinderen die de ontwikkeling van de zintuigen stimuleren. Op dit moment hebben we alleen nog maar de serie over Clowntje Rodie die allerlei avonturen beleefd. In elk avontuur staat een zintuig centraal of een combinatie van zintuigen. Deze zintuigen zijn te stimuleren door de materialen die in het boek geadviseerd worden bij het voorlezen van het verhaal. Hierbij wordt rekening gehouden met bepaalde ontwikkelingsstappen bij deze zintuigen.

Naast de Clowntje Rodie serie zijn we bezig met de ontwikkelingen van nieuwe series. De boeken hiervan zullen zich ook richten op de zintuiglijke prikkelverwerking. De manier waarop zal echter verschillen met de Clowntje Rodie serie. Op deze website zullen eventuele nieuwe ontwikkelingen van de nieuwe series gemeld worden.

Naast de verhalen die we schrijven, hebben we ook een handleiding geschreven om de zintuiglijke prikkelverwerking te observeren. Dit is bedoeld voor mensen die niet geschoold zijn in de sensorische informatieverwerking, maar die wel graag mee willen kijken en denken. Voor mensen die wel geschoold zijn, kan het een handig hulpmiddel zijn om de reactie van de zintuigen op prikkels te rapporteren. Meer informatie over de handleiding zintuigenboxen kunt u vinden onder de desbetreffende knop.

rodie
 

Website gemaakt door Fairydesign ; Copyrightverklaring © ; Datum 07−02−2007, laatste update 03−2012 ; www.fairydesign.nl