button homepage button info bedrijf button info theorie button info doelgroep button info boeken button info zintuiglijk materiaal button info agenda button interessante links button contactgegevens
button boeken rodie button boeken sientje button boeken mister chewy button boeken zintuigenboxen get the english text
 

Producten S@M

Deel met alle zintuigen : Clowntje Rodie en de vrolijke zon
Het boek is een belevingsverhaal waarbij de illustraties en belevenissen centraal staan. Tijdens het verhaal is het de bedoeling dat er verschillende materialen aangeboden worden die specifieke zintuigen prikkelen passende bij dat moment in het verhaal. Hierdoor beleeft een kind het verhaal in plaats van er alleen naar te luisteren. Het boek is bedoeld als vorm van ongedwongen spel. Een moment samen met je kind. Dit kan aangeboden worden door ouders, familie, verzorgers, behandelaars etc. Elk boek is voorzien van een korte uitleg: hoe te gebruiken, wat je waar nodig hebt aan materialen en welke zintuigen waar gestimuleerd worden. Om dit zo praktisch mogelijk te maken, is het verhaal voorzien van symbolen die aangeven welk zintuig geprikkeld wordt. Daarnaast zijn delen van zinnen rood gedrukt om aan te geven dat daar materiaal aangeboden kan worden. In dit eerste boek komen alle zintuigen aan bod. Alle dieren in het bos proberen samen met Clowntje Rodie de zon op te vrolijken. Dit doen ze door allemaal een kadootje te geven die garant staat voor een zintuiglijke ervaring. Dit boek is alleen verkrijgbaar via onze webwinkel.


Auditieve deel : Clowntje Rodie op safari
Dit boek is tevens een belevingsverhaal waarbij de illustraties en belevenissen centraal staan. Tijdens het verhaal is het de bedoeling dat er verschillende materialen aangeboden worden die in eerste instantie het zintuig gehoor prikkelen. Hierdoor ´beleeft´ een kind het verhaal in plaats van er alleen naar de tekst te luisteren. In het verhaal gaat Clowntje Rodie op safari en komt daar allerlei dieren tegen die allemaal iets anders doen (een dansje, spelen met Rodie, met bellen rammelen). In het boek worden naast het verhaal en adviezen over de materialen, tips gegeven voor therapeuten, leerkrachten en ouders. De tips geven informatie over hoe je de materialen kunt aanbieden en waar je rekening mee moet of kunt houden. Het boek van dit deel zonder de extra tips is nog te verkrijgen via onze webwinkel totdat de voorraad op is. Het uitgebreide boek met tips is te verkrijgen via K2 Publisher.


Visuele deel : Clowntje Rodie en de zee
In dit deel staat het visuele zintuig (kijken) centraal. Clowntje Rodie ontdekt wat er in de zee is via de dieren die er leven. Bij de zintuiglijke stimulatie in dit boek komen verschillende soorten visuele belevingen aan bod: zwart-wit contrast, kleurcontrast, licht, glinsterend, fluorescerend en spiegeling, soms ondersteund met voel- en hoorervaringen. In het boek worden naast het verhaal en adviezen over de materialen, tips gegeven voor therapeuten, leerkrachten en ouders. De tips geven informatie over hoe je de materialen kunt aanbieden en waar je rekening mee moet of kunt houden. Het boek met tips is te verkrijgen via K2 Publisher.


Tactiele deel : Clowntje Rodie op ruimtereis
In dit deel staat het tactiele zintuig (voelen) centraal. Clowntje Rodie wil door de sterren zweven en allerlei planeten gaan verkennen. Op elke planeet beleefd hij andere voelsensaties. De ene planeet is harig en zacht, terwijl de andere bestaat uit ribbels en scherpe punten. Soms komt die vriendelijke dieren tegen en dan weer rare wezentjes. Het verhaal staat in ieder geval garant voor een wijd scala aan voelervaringen. In het boek worden naast het verhaal en adviezen over de materialen, tips gegeven voor therapeuten, leerkrachten en ouders. De tips geven informatie over hoe je de materialen kunt aanbieden en waar je rekening mee moet of kunt houden. Het boek met tips is te verkrijgen via K2 Publisher.


Deel alle zintuigen : Clowntje Rodie zoekt kerstsfeer
In dit deel staan alle zintuigen centraal. Clowntje Rodie is op zoek naar kerstsfeer. Tijdens zijn zoektocht beleefd hij allerlei avonturen. Dit boek is een gratis versie die via onze webwinkel op te vragen is. Met deze gratis versie kun je een indruk krijgen van hoe onze belevingsverhalen opgebouwd zijn. Alleen ontbreken in dit deel de specifieke tips voor therapeuten, leerkrachten en ouders over het aanbieden van de geadviseerde materialen.

deel

auditief

visueel

tactiel

kerst
 

Website gemaakt door Fairydesign ; Copyrightverklaring © ; Datum 07−02−2007, laatste update 03−2012; www.fairydesign.nl