button homepage button info bedrijf button info theorie button info doelgroep button info boeken button info zintuiglijk materiaal button info agenda button interessante links button contactgegevens
button theorie algemeen button theorie si en autisme button theorie si en adhd button theorie si en cvi get the english text
 


Sensorische Informatieverwerking

De boeken die wij leveren en de informatie over materialen is allemaal gebaseerd op sensorische informatieverwerking en de ontwikkeling hier van bij kinderen. De pioneer Jane Ayres uit Amerika is degene geweest die deze term en de principes die erbij horen heeft beschreven. Sindsdien is de theorie niet meer weg te denken uit de praktijk van ergotherapeuten en vele andere therapeuten.

De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan de afgelopen jaren. Er is meer ervaring opgebouwd, er zijn onderzoeken gedaan en verschillende theorie├źn zijn met elkaar gecombineerd. Er zijn vele sites waar informatie te vinden is over ontwikkelingen, onderzoek en doelgroepen. Kijk hiervoor eens onder het kopje links.

Wij hebben ons bij het schrijven van de boeken en tijdens ons werk als ergotherapeut door verschillende visies laten inspireren. Deze visies zijn allemaal ontstaan als voortvloeisel op de theorie ontwikkeld door Jane Ayres. Zo heb je een belangrijke visie over de ontwikkeling van sensorische informatieverwerkingsproblemen die uitgelegd wordt door Lucy Jane Miller. Zij heeft vroeger samengewerkt met Jane Ayres en is doorgegaan met het doorontwikkelen van de theorie over sensorische informatieverwerking. Een andere veel voorkomende naam is van Winnie Dunn. Haar visie komt grotendeels overeen met de visie van Lucy Jane Miller, maar met net wat andere accenten. Zij is onder andere de auteur van de Sensory Profile, een belangrijke oudervragenlijst die in Nederland steeds vaker gebruikt wordt tijdens het onderzoeksproces.

Meer algemene informatie over wat sensorische informatieverwerking is, kun je terug lezen onder het kopje Algemeen. Meer informatie over sensorische informatieverwerking en wat daarover bekend is bij verschillende diagnoses, zijn terug te vinden onder de kopjes Autisme, ADHD en CVI.

jane
 

Website gemaakt door Fairydesign ; Copyrightverklaring © ; Datum 07−02−2007, laatste update 03−2012; www.fairydesign.nl